АГРОРЕГІОНИ

На Тернопільщині в одному із сіл заборонили садити картоплю

05.09.2022 12:06
shho-saditi-pislja-kartopli-pislja-chogo-saditi_1

У селі Юськівка на Тернопільщині введено офіційну заборону на вирощування картоплі. Місцеві господарі не зможуть займатися виробництвом вищевказаного продукту протягом наступний чотирьох років. Така інформація була оприлюднена на сайті Кременецької районної державної адміністрації, пише agronews.ua.

Потреба у забороні вирощування картоплі у Юськівці виникла через серйозну хворобу згаданого овочу. Так, на плодах тут була виявлена золотиста картопляна нематода.

Ця хвороба наносить значну шкоду овочу. Вона викликaє урaження, при якому рослини передчaсно жовтіють, a нa її коренях видніються цисти немaтод. Зaрaженa рослинa не може у знaчній мірі проводити фотосинтез. Тож якість новоутворених бульб у результaті погіршується.

Кременецька райдержадміністрація надала розпорядження запровадити карантин на 2 га землі, де вирощувалася заражена картопля. Місцевим жителям порадили провести сівозміну та посадити на цій території бобові, зернові та технічні культури, які є стійкими до паразита.

Картоплю ж поки будуть вирощувати на інших сільськогосподарських ділянках. При цьому спеціалісти радять використовувати стійкі сорти цього овочу.

Читайте також: Агробізнес під час війни: як побудувати ефективну діяльність



Перегляди: 11
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: