НОВИНИ

На сході України запрацює європейська програма фінансування малих і середніх підприємств

06.11.2019 13:55
375564_1

Найближчим часом на сході України почне працювати програма фінансування інвестиційних проєктів малих і середніх підприємств, у рамках якої фермери зможуть отримати кредит до півмільйона доларів, а компенсація становитиме 50% тіла кредиту. Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповіла директор Агенції регіонального розвитку Східного Донбасу Лариса Бичкова, пише agrotimes.ua.

За її словами, кошти будуть залучені з Європейського Союзу через німецький банк KFW, а в Україні програма реалізовуватиметься через Ощадбанк та Укргазбанк.

«Міжнародні організації – USAID, ПРООН, Червоний Хрест, ФАО й інші реалізують на території Луганської області, яка підконтрольна Україні, чимало програм з підтримки фермерів і допогосподарств. Однак усе це швидше можна назвати латанням дірок, оскільки міжнародні інституції практично не розглядають масштабних проєктів і не готові до довгострокових інвестицій», – зазначила Лариса Бичкова.

Вона також повідомила, що зазвичай такі програми мають вузьке направлення, наприклад, на розвиток ягідництва чи овочівництва, придбання обладнання для переробки і сільгосптехніки. При цьому учасникам програм надають невеликі суми – від $1 тис. до $10 тис. залежно від того, хто та на які цілі бере кредит.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: