АГРОРЕГІОНИ

На Прикарпатті будуть вирощувати органічну лохину

29.02.2024 12:02
4

Комунальне підприємство «Добробут Захід» П’ядицької громади Івано-Франківської області розпочало органічну сертифікацію плантації лохини. Про це повідомляє Ягідник, пише agronews.ua.

“За підтримки програми DOBRE, що виконується міжнародною організацією Global Communities і фінансується USAID, розпочалася сертифікація лохинового поля міжнародним сертифікаційним органом «Органік Стандарт»”, – зазначила міжнародна агроконсультантка з ягідництва Ганна Луцько.

За її словами, підприємство «Добробут Захід» вирощує лохину з 2020 року на площі 7 гектарів, але в перспективі насадження планують розширити до 14 гектарів. Господарство вже отримало від програми DOBRE грантову допомогу для встановлення автоматизованого зрошення, холодильника та сортувальної лінії.

Перший урожай ягід, які вирощені за органічною технологією, підприємство зібрало минулого року, написала Ганна Луцько. Органічний сертифікат дасть можливість продавати ягоду за кращою ціною, бути конкурентоспроможними, вийти на нові ринки збуту, зокрема в місцеві супермаркети, а також зберегти довкілля та здоров’я людей.



Перегляди: 95
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: