АГРОРЕГІОНИ

На Хмельниччині переселенцям побудували теплицю

22.02.2024 11:25
4

Завдяки підтримці благодійного фонду в Дунаєвецькій громаді на Хмельниччині переселенці зможуть вирощувати городину в новозведеній теплиці. Про це повідомляє Голос України, пише agronews.ua.

Для жителів села Миньківці із Дунаєвецької громади на Хмельниччині, як і для внутрішньо переміщених осіб, котрі там оселилися, питання про те, які овочі, свої чи привізні, їсти, не стоїть. Щойно зійшов сніг, одразу задумалися про городи: з чого розпочати?

Насправді для польових робіт ще рано. А от для теплиці, яка з’явилась у селі, саме час. Її встановили завдяки благодійному фонду «Рокада» за підтримки Агентства ООН у справах біженців в Україні. Благодійники подарували й деяке насіння. До того, щоб переселенці змогли реалізувати цей проєкт, долучилось посольство Нідерландів — призначило консультанта, що безплатно надаватиме рекомендації.

Тепер майже на двох з половиною сотках у теплиці вирощуватимуть овочі. Частину — для себе, частину — на продаж. Щойно потепліє, візьмуться за розсаду. А найперше висаджують цибулю. Якщо зібраний врожай вдасться продати, люди хочуть створити своє господарство. Сподіваються, завдяки теплиці буде робота і для переселенців.

Людей не лякає праця. Їх тривожить перспектива реалізації врожаю. На жаль, ця проблема залишається не розв’язаною для переважної більшості тих, хто вирощує городину.



Перегляди: 577
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: