АГРОРЕГІОНИ

На Полтавщині розводять диких кабанів

01.09.2022 16:11
292140897_406357918196633_80825942264528927_n-1024x677

В Іскрівському лісництві на Полтавщині розводять диких кабанів. Проживають вони у спеціально облаштованих вольєрах, а згодом тварин випускають на волю. Роблять це для того, щоб збільшити їх популяцію, розповів єгер лісництва Віктор Сліпко. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

25 диких кабанів проживають у вольєрі площею понад один гектар. Розташований він в Іскрівському лісництві на Полтавщині.

“Два кнури, чотири матки і 19 кабанчиків.Розводимо кабана для збільшення популяції дикого кабана в природі. Бо в дикій природі його не так багато. По нашому мисливському господарству це близько 30–40 особин”, — каже єгер Іскрівського лісництва Віктор Сліпко.

Їжу тваринам дають раз на день. Насипають стільки, щоб вистачило на добу.

“Кабанові на день треба десь 3–4 кілограми зерна. Нині вони не дуже добре його поїдають, бо є зелень. Намагаємося годувати зеленню. На зелені вони набирають вагу і ростуть”, —говорить єгер Іскрівського лісництва Віктор Сліпко.

Частину кормів для тварин працівники лісового господарства заготовляють самі, а частину закупляють. Останній приплід був взимку. Однак дорослими поросят вважатимуть за рік.

Кнур у нас кілограмів 150, інші – кнурик і свині – десь кілограмів по 100. А маленькі важать в середньому десь 30-40 кілограмів на цей час”, — каже єгер Іскрівського лісництва Віктор Сліпко.

Приблизно у 8–10 місяців частину тварин випускають на волю.

“У вересні плануємо випускати для того, щоб вони трохи звикли до природи. Щоб відчули, як це – жити у природі, добувати корми. Щоб вони до зими акліматизувалися”, — каже єгер Іскрівського лісництва Віктор Сліпко.

У вольєрі для кабанів облаштували необхідні умови.

За словами Віктора Сліпка, повномасштабна війна не вплинула на догляд за тваринами.

“Якщо поїли, попили води, пішли заспокоїлися десь у затінку, їх не так просто й знайти. Буває заходиш – немає. Де – хто знає. Потім поки обійдеш, наткнувся. І вони не підходять. Коли до них підходиш, вони починають відходити”, — говорить єгер Іскрівського лісництва Віктор Сліпко.

Як повідомила речниця обласного управління лісового та мисливського господарства Лілія Гнатенко, на Полтавщині диких кабанів розводять у шести вольєрах. Загалом у мисливських угіддях регіону цих тварин налічується понад півтори тисячі.

Читайте також: Агробізнес під час війни: як побудувати ефективну діяльність


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: