НОВИНИ

На Полтавщині будуть ексклюзивно розводити бугаїв-плідників однієї з провідних компаній світу

25.06.2020 18:11
70a889695eb45f0849e5cc977539f3be (1)

«Полтаваплемсервіс» має власну генетику та бугаїв-поліпшувачів, упроваджує найкращі світові практики для створення високопродуктивного поголів’я. А відтепер там будуть також займатися генетичним матеріалом та утримувати бугаїв-плідників однієї з провідних компаній світу. Про це повідомляє Ukrainian Farmer, пише agronews.ua.

Акціонерне товариство «Полтаваплемсервіс» у селі Горбанівка на Полтавщині — одне з найстаріших селекційно-племінних підприємств України, засноване понад сто років тому. 

Спочатку на підприємстві провадили тільки генетику жеребців, а наприкінці 1950-х закупили перших бугаїв-плідників (зокрема, зі Швейцарії) для покращення генетичного матеріалу вітчизняних корів. З 1960-х років почали застосовувати технологію штучного осіменіння корів замороженою спермопродукцією. 

Нині на обслуговуванні товариства — 270 пунктів штучного осіменіння, з яких 80 — сільськогосподарські підприємства, а 90 пунктів — у приватному секторі. 

Спермопродукція підприємства проходить карантин, її піддають ветеринарним дослідженням, перевіряють на виживаність. Генетичний матеріал герметизується, маркується, охолоджується, заморожується й зберігається в спермосховищах у рідкому азоті за температури –196 °С. 

Дочки-рекордистки полтавських бугаїв-плідників за результатами бонітування в різних господарствах дають від 10 до 13 тис. кілограмів молока за 305 днів лактації. 

“Генетика постійно розвивається, тому ми проводимо перемовини про співпрацю з найкращими племпідприємствами з Європи, США і Канади. Якраз недавно уклали ексклюзивний договір про доставку спермопродукції та бугаїв-плідників з однією з провідних компаній світу”, – розповів Валентин Грабко, голова правління «Полтаваплемсервіс»


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: