НОВИНИ

На Полтавщині люди перекрили трасу через зміну керівництва сільського господарства

23.07.2020 17:32
https://agronews.ua/

Мешканці села Ялосовецьке Хорольського району, що на Полтавщині, та навколишніх сіл вчора перекрили трасу міжнародного значення М-03 (Київ-Харків-Довжанський), протестуючи проти зміни керівництва Державного підприємства «Дослідне господарство ім. 9 Січня» Андрія Пасюти та призначення нового керівника і нового головного бухгалтера. Про це повідомляє УНІАН, пише agronews.ua.

Наразі рахунки підприємства заморожені, виплати заробітної плати призупинили. Зазначається, що акція була санкціонованою.

Перекриття траси Київ-Харків на Полтавщині, фото № 14

Голова Хорольської районної ради Віра Мартюк зазначила, що місцеву владу дуже турбує ситуація, яка склалася довкола дослідного господарства.

Перекриття траси Київ-Харків на Полтавщині, фото № 11

«Це одне з найбільших сільськогосподарських бюджетоутворюючих господарств Хорольського району. Ми дуже зацікавлені у його якісній роботі. Понад 300 працівників живуть за рахунок заробітної плати, яку отримують у підприємстві. Вони не мають власної землі. Хоча закон про розпаювання земель держпідприємств Верховна рада уже ухвалила у першому читанні. І маю надію, що після ухвалення у другому читанні, селяни зможуть отримати свою землю», — розповіла вона.

Перекриття траси Київ-Харків на Полтавщині, фото № 7

Та додала, що наразі мешканців хвилює питання зміни керівництва.

«Андрія Пасюту уже не перший раз відсторонюють від роботи. З боку вищого керівництва не було ніякого роз’яснення, що і викликало у людей таку реакцію. Селяни не порушують закон, акція санкціонована, але налаштовані вони категорично. Люди мовчати не будуть і сьогоднішній мітинг тому підтвердження», — зазначила Віра Мартюк.

Перекриття траси Київ-Харків на Полтавщині, фото № 5

Довідка:

Державне підприємство «Дослідне господарство ім. 9 Січня» Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національного академії аграрних наук України знаходиться на території Полтавської області. Займається вирощуванням зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур.

На підприємстві працює понад 300 осіб. Створене підприємство у 1960 році з метою організаційно-господарського забезпечення умов для проведення виробничої перевірки і впровадження наукових розробок у виробництво та іншої господарської діяльності.

Господарство має в користуванні 7772, 6 га сільськогосподарських угідь, у тому числі 6907,6 га ріллі. У господарстві утримується 2534 голів ВРХ, з них 600 корів, 1561 гол. свиней, в тому числі 100 основних свиноматок, 156 голів овець.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: