АГРОРЕГІОНИ

На Одещині затримано чоловіка за масштабний вилов червонокнижної риби

19.08.2022 21:03
ryba-osetr-7

Про те, що водій, можливо, незаконно перевозить червонокнижну рибу, дізналися оперативні співробітники Державної прикордонної служби України. Операцію по затриманню порушника прикордонники проводили разом з поліцейськими, передає інформаційне агентство «Юг.Today» з посиланням на Ізмаїльський прикордонний загін, пише agronews.ua.

 Підозрілий мікроавтобус правоохоронці зупинили в Ізмаїльському районі. В ході перевірки у ньому було виявлено 72 заморожені рибини сімейства осетрових загальною вагою 75 кг. Пояснити походження вантажу 22-річний водій не зміг. Жодних документів на рибу він теж не мав.

За оцінкою представників рибоохоронного патруля, вилучення цих зникаючих риб з природного середовища завдало державі збитку на суму понад 2,7 млн грн.

Наразі на чоловіка складений протокол за ч.2 ст. 88-1 КУпАП «Порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах». Рибу вилучено на відповідальне зберігання до рішення суду.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: