НОВИНИ

На Одещині працює унікальна “Європейська сироварня”

19.12.2019 11:24
noviy_turisticheskiy_ob_ekt_v_shabo_otkrilas_sirovarnya_8289

Подружжя Зіновських Ростислав та Наталі в селі Шабо Білгород-Дністровського району Одещини заснувало “Європейську сироварню”. Сьогодні тут утримується 1100 голів великої рогатої худоби. Як повідомляє Агро-Центр, на території ферми, крім ВРХ, розташований рослинницький цех, в якому на площі 3200 га виробляються корми, а також сучасний доїльний цех.

Головною особливістю “Сироварні” є те, що тварини тут утримуються за технологією open-lot. Так корови цілий рік перебувають на свіжому повітрі. Одна корова має у своєму розпорядженні 60 м² в загорожі і 6 м² під навісом, корови заходять в приміщення тільки для доїння. Щодня ферма виробляє 15 тонн молока екстра-класу.

Щоб не втрачати гроші, на фермі організувати власну переробку. Найбільше уваги приділяють приготуванню сиру. Цех обладнаний голландською технікою, використовуються голландські інгредієнти, технологію виробництва також вивчали в Голландії. Найчастіше готують сир сорту Гауда різних строків витримки, а також італійський сир Рікота із сироватки, кіпріотський сир, норвезький сир Брюност із сироватки та вершків шляхом випарювання впродовж двох діб, він має карамельний смак та шоколадний колір.

Реалізують продукцію за індивідуальними замовленнями через Інтернет.

“Ми знайшли лише маленький ключик підвищення рентабельності, переробляючи поки що невелику кількість молока. Безперечно, держава має якось підтримати галузь, наприклад, для молочних продуктів треба знизити ставку ПДВ, бо за таких умов продукція стає неконкурентоспроможною, особливо сьогодні, коли при зміцнілій гривні, відбувається збільшення імпорту, який витісняє нашу продукцію”, – зазначає фермер.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: