НОВИНИ

На Миколаївщині випускають натуральні ефірні олії

05.03.2021 12:23
1559810752_918808_2075592

Миколаївське підприємство «Натуральні есенції» налагодило випуск гідролатів та ефірних олій з натуральних рослин власного виробництва. Їх використовують для лікування та профілактики захворювань, а також у косметології, кулінарії та харчовій промисловості. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

Заснували та успішно розвивають підприємство дві жінки – Інеса Крашевець-Любченко, колишній лікар-неонатолог та її бізнес-партнерка Ірина Склярова.

«Ми знаходимося на півдні України, де клімат дозволяє вирощувати лікарські трави, з яких виходять високої якості гідролати та ефірні олії. Гідролати – це концентрована суміш легких активних речовин. Їх унікальність полягає в тому, що вони працюють на здоров’я кожної клітини організму людини і здатні не лише лікувати хвороби, й оновлювати життєві сили в будь-якому віці. Технологія та вся продукція сертифікована МОЗ України для використання в харчовій та медичній промисловості. Продукція виробляється з клінічно досліджених рослин. На кожну партію компанія має сертифікат якості», – розповідає пані Інеса.

Сьогодні в асортименті компанії гідролати з 26 видів рослин та понад півтора десятка 100-відсотково натуральних ефірних олій. Їх роблять не лише з добре відомих рослин, як то м’ята, базилік, безсмертник, кропива, а й з більш рідкісних: німецької ромашки, деревію, звіробою, шоломниці байкальської, гісопу тощо.

Низка цих засобів дуже актуальна зараз, під час пандемії коронавірусу. Ірина Склярова каже, що всі їхні розробки вона тестує особисто на собі й на своїх рідних.

«Ми співпрацюємо з Інститутом хімії поверхні імені О.Чуйка Національної Академії наук України, який шукав виробників чистої сировини для реалізації своїх проєктів. Фахівці інституту протестували нашу продукцію і зараз вона є складовою їхніх зубних паст, органічних шампунів, засобів по догляду за волоссям, дезодорантів тощо», – стверджує пані Ірина.

Нещодавно підприємство отримало грант від Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), який фінансується Міністерством міжнародних справ Канади та Менонітською Асоціацією Економічного Розвитку (MEDA).

Нагадаємо, що на Сумщині будуть вирощувати лікувальні рослини.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: