НОВИНИ

На Львівщині запрацює перший в Україні центр навчання фермерів

21.02.2019 07:38

Скоро на Львівщині презентують перший в Україні центр навчання фермерів. Підготовка відбуватиметься за участі Центру зайнятості та Міжнародної фінансової корпорації. Про це сьогодні розповів Зеновій Бермес – голова асоціації роботодавців Львівщини, пише galinfo.com.ua.

“Скоро ми презентуватимемо проект, який передбачає створення першого в Україні центру з навчання фермерів. Ми [асоціація роботодавців Львівщини] здружилися з Міжнародною фінансовою корпорацією, структурою Світового банку. І у нас вийде такий ланцюг: Центр зайнятості має гроші для безкоштовного навчання безробітних. Дуже хотілося б навчати учасників АТО. Люди проходитимуть 4-місячний курс навчання, а по завершенню отримають кредит” – зазначив Зеновій Бермес.

Кредит видаватимуть не грошима, а насінням та всіма необхідними матеріалами для ведення фермерського господарства. “Ми сприятимемо, щоб вони отримали виходи на збут своєї продукції: як на експорт, так і для вітчизняних підприємств. Подібного в Україні не робив ніхто”, – додав очільник асоціації роботодавців Львіщини.

У Львівській області наразі 283 тис. селянських господарств та 812 феремерів.

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: