НОВИНИ

На Кіровоградщині зафіксували фальсифікат масла відомого виробника

03.12.2021 10:35
54f578a16dea4

На Кіровоградщині тривають позапланові перевірки закладів освіти щодо забезпечення дітей якісним та безпечним харчуванням. Так, в ході інспектування у двох школах Олександрійського району (с. Головківка, с. Ізмайлівка) на харчоблоках відібрали зразки масла солодковершкового «Селянське» 73% жиру. Про це повідомляє Держпродспоживслужба, пише agronews.ua.

За результатами лабораторних досліджень продукт не відповідає вимогам ISO 17678:2010 за тригліцеридним складом. Тобто, при виготовленні масла замість жирів тваринного походження використали рослинні, що є фальсифікацією продукції та порушенням чинного законодавства. Виробником зазначеного масла на етикетці вказано ТОВ «Богодухівський молзавод», Харківська область.

Керуючись нормами Законів України, з метою недопущення подальшого використання неякісної продукції Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області винесло рішення про вилучення зазначеного масла з обігу в навчальних закладах. Зазначимо, що про випадки фальсифікації продукції, виробником якої зазначено ТОВ «Богодухівський молзавод», Харківська область, Головне управління неодноразово повідомляло на офіційному вебсайті.

Читайте також: Селекціонери представили новий ідеальний сорт яблук.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: