НОВИНИ

На Хмельниччині фіксують порушення нерестових заборон

15.04.2020 12:02
https://agronews.ua/

За перший тиждень нерестової заборони Хмельницьким природоохоронним патрулем викрито 41 порушення природоохоронного законодавства. Накладено штрафів на суму 1870 гривень, нараховано збитків нас суму 14615 гривень. Про це розповів старший інспектор управління державного агенства рибного господарства у Хмельницькій області Євген Попик, пише agronews.ua, з посиланням на Суспільне|Новини.

“За порушення нерестової заборони передбачена адміністративна, та кримінальна відповідальність”, – розповідає начальник управління Державного агенства рибного господарства у Хмельницькій області Андрій Полудняк.

“Передбачена кримінальна, та адміністративна відповідальність. Зокрема адміністративна відповідальність передбачена частиною 3 та 4 статті 85(Це порушення правил рибальства, та грубе порушення правил рибальства), штрафні санкції сягають до 680 гривень, також нараховуються збитки за кожну окрему виловлену рибу. Наприклад, щука 340 гривень”, – каже Андрій Полудняк.

“При кримінальній відповідальності вже значно більша сума штрафів, від 1700 гривень до 3400 гривень, а також може бути обмеження волі, на строк від одного до трьох років”, – зазначає Андрій Полудняк.

Андрій Полудняк додає, що рибалити можна в період нерестових лише у спеціально визначених місцях, з однією вудочкою, і одним гачком.

Місця де дозволене любительське і спортивне рибальство в нерестовий період 2020 року зазначені на інтерактивній карті, розміщені на офіційному сайті Держрибагентства.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: