НОВИНИ

На Івано-Франківщині запустили 3 чергу потужного елеватора

15.06.2020 05:32
1-7562

У Городенці відкрили третю чергу сучасного зернового елеватора агрофірми «Вільхівці». Потужність елеватора 47 тис. тонн, а його кошторисна вартість 163 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської ОДА, пише agronews.ua.

«Діяльність приватного підприємства «Агрофірма “Вільхівці”» – це поєднання нових ідей, нових підходів і рішень, що стало запорукою успіху підприємства, – зазначив голова ОДА Віталій Федорів. – Для області – це сотні нових робочих місць, наповнення місцевої казни, розбудова соціальної інфраструктури».

Керівник Прикарпаття наголосив, що введення в експлуатацію сучасного елеватора дасть змогу зберігати до 122 тисяч тонн зерна. Таким чином, він забезпечить потребу у зберіганні не лише збіжжя, зібраного на полях Івано-Франківщини, а й сусідніх областей.

Віталій Федорів також підкреслив, що агрофірма «Вільхівці» активно допомагає місцевим громадам, зокрема, розвиває соціальну інфраструктуру та підтримує багато інших ініціатив.

За словами керівника підприємства Івана Приймака, новий елеватор дасть можливість зберігати одночасно зерно чотирьох різних культур. Щоденно об’єкт може приймати до п’яти тисяч тонн зерна. Всі функції елеватора автоматизовано й управляють ними через комп’ютерну систему. Також його оснащено автоматичною системою пожежогасіння, що дасть змогу упередити займання зернових культур.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: