АГРОРЕГІОНИ

На Хмельниччині викрили схему підробки сертифікатів для експортерів зерна

06.06.2024 11:25
1

На Хмельниччині правоохоронці викрили посадовців Держпродспоживслужби, які видавали підробні сертифікати експортерам зерна. Про це повідомляє Нацполіція, пише agronews.ua.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу УСБУ та процесуального керівництва прокуратури викрили на службовому підроблені керівника та головного спеціаліста одного з відділів Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, а також їхнього спільника — митного брокера.

За даними слідства, фігуранти розробили злочинну схему видачі підроблених фітосанітарних сертифікатів експортерам зерна. Без проведення експертиз вони вносили дані про відповідність продукції до спеціальної інформаційної системи, доступ до якої є у співробітників Держпродспоживслужби.

Митний брокер надавав посадовцям необхідну для виготовлення сертифікатів інформацію про транспортні засоби та вантажі.

Наразі слідчі вже оголосили фігурантам підозри за ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм на період розслідування запобіжних заходів.



Перегляди: 81
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: