НОВИНИ

На Хмельниччині виготовляють унікальний екзотичний сир

01.12.2021 16:46
7576-cheese-types

Україна стає чудовим місцем для сирних гурманів, адже з’являється все більше крафтових сироварень, які виготовляють десятки видів молочних смаколиків – від традиційної бринзи до сиру, що “купається” у вині. Наприклад ферма “LACON” з села Чабанівка (Хмельницька область) пропонує вишуканий овечий сир Парміно з витримкою 9 – 12 місяців. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

“Пекоріно відрізняє не тільки медово-янтарне покриття, але й унікальні смакові властивості – ніжна і еластична структура, яскрава палітра післясмаку. Є і пікантний сир сімейства Пекоріно з прованськими травами. В післясмаку розкриваються нотки розмарину, базиліку, шавлії, майорану, чаберу, м’яти. У сиру дуже ніжна, еластична структура. Для справжніх поціновувачів смаку”, – йдеться на сторінці “LACON” у Facebook.

Цей сир добре поєднується з грушею, виноградом, вином, медом, інжиром або горіхами.

Крім цього, ферма пропонує сир Парміно, виготовлений за авторською технологією, з витримкою 9 місяців. А ще можна скуштувати манчего (іспанська рецептура та витримка 18 місяців), бринзу та овечу ковбасу від “LACON”.

Так само цікаво виглядає і лінійка продукції від крафтової сироварні “Ліхтенфельд” (Запорізька область). Ферма виготовляє три види м’яких сирів з пліснявою та 6 видів твердих сирів. Сировари взяли за основу старовинні європейські рецепти та дещо змінили їх. Зокрема, “Вайнекаас” – це сир, у якому є суміш білої та синьої плісняви, має дуже насичений смак, пів року визріває, потім “купається” два тижні у червоному сухому вині.

Читайте також: Селекціонери вивели 2 нові найсолодші сорти томатів.



Перегляди: 25
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: