АГРОРЕГІОНИ

На Хмельниччині посадовці ДЗК незаконно роздали землю на понад 3 млн грн

28.04.2023 13:09
pole-osen-zemlya

Державне бюро розслідувань викрило протиправну схему роздачі земель на Хмельниччині на понад 3 млн гривень, до якої причетні посадовці Держгеокадастру. Про це повідомили у відомстві, пише agronews.ua.

Як зазначається, посадовці Головного управління в Хмельницькій області незаконно роздали приватним особам 40 га землі Миролюбненської територіальної громади Старокостянтинівського району. Ринкова вартість цих ділянок становить понад 3 млн грн.

“При цьому, згідно із законодавством, цією землею може розпоряджатися тільки територіальна громада. Ігноруючи норму закону чиновники Держгеокадастру вносили неправдиві відомості та вели протиправну реєстрацію землі в системі електронного документообігу”, – йдеться у повідомленні.

Як встановило слідство, земельні ділянки посадовці роздавали на підставі підроблених заяв або на підставних осіб.

“У майбутньому ділянки могли бути перепродані, а кошти поділені між учасниками схеми. Наразі вилучені документи вивчаються та встановлюються всі учасники правопорушення”, – наголосили в ДБР.

Правоохоронці провели низку обшуків в адміністративній будівлі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, де виявили документи, що можуть свідчити про протиправну діяльність, а також електронні носії інформації. Їх вилучили.

Наразі планується клопотання щодо накладення арешту та ініціювання повернення земель до власності територіальної громади. Попередня кваліфікація: зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: