Равликову ферму облаштували в Андріївській об’єднаній територіальній громаді. Про це повідомляє «Донеччина TV», пише agronews.ua.
На фермі в ОТГ молюсків розводить капелан Василь Іванюк. Вони зберігаються в спеціальних приміщеннях при температурі 5 ° тепла.
Чоловік каже, що равлики – це не тільки делікатес, а й продукт широкого застосування. Молюсків використовують в медичних і косметичних процедурах. Також з панцира виготовляють декоративний матеріал.
Відзначається, що зараз в регіоні розвивається гастрономічний туризм, і равликова ферма може стати потенційною туристичною принадою.
«Равликів, яких ми вирощуємо на фермі, треба закривати соусами, саме з кисломолочних продуктів, тобто на основі сирів, сироватки і т.д., – каже Василь Іванюк. – І мені здається, що саме це зможе зробити якийсь прорив у смакову полі України».