АГРОРЕГІОНИ

На Дніпропетровщині знову відбувається рейдерське захоплення землі

07.06.2022 14:06
412556

Попри широкомасштабну агресію рф, у Нивотрудівській ОТГ Криворізького району, що опинилася в районі проведення бойових дій, прордовжуються «хронічні» рейдерські дії. Про це повідомляє gazeta-fp.com.ua, пише agronews.ua.

«Віджим» Нивотрудівською військовою адміністрацією, діяльність якої припинена розпорядженням голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка ще 15 квітня, 48, 1 га землі ПП «АВІ» Анатолія Гергеля – на користь ТОВ «Стронг-інвест» Сергія Касьянова – триває і досі. Це товариство вже знищило 11 травня біля 10 га соняху, засіяного А. Гергелем.

А в ніч на 2 червня у Ниві Трудовій стався вже третій випадок рейдерських дій.

“Вночі хтось оббризкав 15 га озимої пшениці невідомим препаратом. Зроблені широкі колії, стебла з колоссям лежать, – повідомив «Фермеру Придніпров’я» Анатолій Гергель. – На озиму я вніс фунгіциди, як і належить, пшениця стояла чиста і красива. Тепер потолочили, ще й казна-чим облили. Чому в нас досі дозволяють рекет? Як мені реагувати, коли комбайн рейдерів заїде косити вирощену мною пшеницю – запалити все?”

Про вчинені за цим фактом дії адвокат ПП «АВІ» Олег Лантух повідомив: «До Апостолівського відділення поліції № 8 подана додаткова заява. Вочевидь, незаконний обробіток пшениці затіяний для легалізації рейдерства урожаю. А за фактом знищення соняшнику в ТОВ «Стронг-інвест» слідчі вилучили документи, проводять інші слідчі дії».

Правоохоронці роблять своє, рейдери – своє. Як захистися фермеру А. Гергелю від рейдерства? Можливо, Криворізькій і Дніпропетровській військовим адміністраціям пора нарешті «оцінити» дії з відродження рейдерства землі у Ниві Трудовій, розпочаті місцевою ВА на користь колишнього очільника Дніпро ОДА Сергія Касьянова, і виписати причетним до подій бодай-якісь «відзнаки»?

“Пропоную фермерам зібратися і поїхати з протестом під генеральну прокуратуру, нічого що воєнний стан , їм же можна безчинством займатися! А це все тому, що в області захватили владу кримінально – олігархічно прокурорський клан, і надіятись на слідство це марна трата часу, якби це слідство було, то це поле обходили б третьою дорогою, а так щоб не жалувався фермер рішили показати хто в домі господар. Це позор усій правоохоронній системі. Її просто немає! Захиститися від злодіїв неможливо! Генеральний прокурор Венедиктова! Ми фермери Дніпропетровської області до Вас звертаємось, це показник Вашої роботи! Коли закінчиться безчинство по відношенню до малого і середнього бізнесу як в Дніпропетровській області, так і по всій Україні! Ми вимагаємо негайного розслідування! Ці безчинства роблять вороги України , підриваючи авторитет влади тим більше в період воєнного стану!”,- повідомив на своїй фейсбук сторінці Гайворонський Анатолій Іванович, заступник голови Конгресу Фермерів.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: