АГРОВІДЕО

На Чернігівщині родина квітникарів вирощує в теплиці 50 тисяч тюльпанів

11.03.2024 16:17
d1011040a38f9a28

Родина Кебенків із Прилук, що на Чернігівщині, вирощує у своїй теплиці 50 тисяч тюльпанів 38 різних сортів. Роман Кебенко розповів, що вирощують весняні квіти 18 років, а тюльпани – 15. Про це повідомляє Суспільне, пише  agronews.ua.

Зазначається, що родина на початку березня замовляє цибулини в Нідерландах. Там же перейняли технологію вирощування – гідропоніку. Кожен із сортів відрізняється кольором, формою квітки, періодом цвітіння.

«В кожного сорту є свій період дозрівання і достигають вони по-різному. Щоб дати різну квітку, але вчасно вони зрізаються, ми їх забираємо в холодильник. Вони доростають у холодильнику. Бокал підростає вже в зрізаному стані, але він росте. Наш тюльпан, через те, що це не привозний, в нього не закладається в холодильнику час на транспортування, переїзди, то мінімум тиждень в квартирі у вазі», – розповів Роман Кебенко.

Зі слів квітникаря, у теплиці тюльпани проводять від 20 до 25 днів. До цього цибулини проростають у спеціальних холодильниках при температурі плюс два.

Роман Кебенко пригадує, все почалося, коли побачив теплицю за кордоном: «Така мрія була – “мільйон червоних троянд”. От і збудували теплицю. 18 років ми вже в квітах. Це не тільки тюльпани це і весняні квіти».

У теплиці також вирощують два види нарцисів, крокуси, гіацинти, іриси.

«Перше – це треба любити цю справу. Тому що в даний час всі інші проблеми просто відпадають і вся родина – це у нас сімейна справа – і всі, працюють в доволі жорсткому режимі. Складно все, або ж нічого не складно. Треба температура, зміна повітря – свіже повітря, контроль освітлення. Все», – переконаний квітникар.

Цибулинки, які залишаються після цвітіння, Роман Кебенко передає місцевим закладам освіти.


Перегляди: 2811
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: