АГРОРЕГІОНИ

На Черкащині волонтери готують для захисників

12.04.2024 17:26
8

На Золотоніщині два роки працює доброчинна їдальня у волонтерському пункті “Разом до перемоги!”. Там безплатно пригощають котлетами, борщем, млинцями та іншими домашніми стравами бійців тероборони, військовослужбовців на відновленні, та тих, хто проїздить повз. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

За словами волонтерки Надії Ануфрієвої, як тільки почалася повномасштабна війна, вона разом з односелицями пригощали військових випічкою, бутербродами, чаєм та кавою А з 1 березня 2022 року організували для них повноцінне харчування:

“Нас було багато жінок і ми вирішили відкрити свій невеличкий волонтерський пункт. Я, наприклад, удома здебільшого випікала та смажила все, а інші були на місці й там варили борщі, каші — все варили”.

На столі в їдальні готові страви, які відвідувачі можуть обрати. Проте одну з них захисники замовляють найчастіше.

“Млинці — це їхня коронна страва, з кисломолочним сиром та м’ясом”, — розповіла волонтерка.

З її слів, нині відвідувачів не бракує, адже про їдальню дізнається усе більше людей:

“Люди один одному переказували. Тож почали їздить до нас усе більше військових і ми почали людей годувати. Я встаю кожного дня о пʼятій ранку, приходжу і готую. Дівчата мої теж приходять готувати”.

Їхня мета не змінилася: дарувати захисникам турботу і вдячність.

“Я завжди готую з гарним настроєм. А як же можу це робити з поганим настроєм? Людину не можна змусити до чогось, наприклад, щоб вона приходила сюди. А я іду сама, мене ніхто не змушує, — поділилася Надія Ануфрієва.

За помічника — її чоловік Роман. А також люди, які привозять продукти, допомагають купувати кухонне начиння, допомагають готувати. З її слів, коли є такий результат, то ці два роки минули не дарма.

Військові ж, не перестають дякувати волонтерам за смачні страви:

“Дуже дякуємо вам за смачні страви, які для нас готуєте. Хай вас береже Бог і не болять руки!”, — подякував один із військових.



Перегляди: 37
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: