НОВИНИ

На Буковині фермер налагодив виробництво крафтових соків

09.12.2021 15:01
6d477b85318e750d089f5fa54d7640a2_M

В селі Недобоївці Чернівецької області фермер В’ячеслав Тодосійчук налагодив виробництво крафтового соку прямого віджиму. Як повідомляє  «Голос», обладнання він з колегами закупив в Австрії і зареєстрував торгові марки «Пан Недоба» та «Пан сік», пише  agronews.ua.

Для виробництва натурального яблучного соку на заводі використовують різні сорти яблук. За обробкою саду препаратами захисту від шкідників тут також стежать, не використовують заборонених речовин, суворо дотримуються строків обробки. Мають навіть невеличку пасіку, що засвідчує безпеку використаних фунгіцидів.

«Для виробництва натурального яблучного соку ми використовуємо різні сорти яблук. Плоди достигають на повну, тому до соку ми не додаємо цукру. Ні аскорбінової, ні лимонної кислоти. Використовуємо для підкислювання спеціальні малосолодкі сорти яблук, а також розробили цілу лінію соків-міксів: яблучно-лимонний, яблучно-апельсиновий, яблучно-грейпфрутовий. Цитрусові здебільшого завозимо з Туреччини та Єгипту. Ми не використовуємо жодних концентратів. Тобто сік у нас не відновлений, а прямого віджиму, тому й маркуємо його позначкою “крафт”», – розповідає фермер.

За його словами, після пресування соки фільтруються. Готовий сік пропускається через пастеризатор.

«У сік під час віджимання переходять всі корисні речовини плоду: і вітаміни, і мінерали, і флавоноїди. Усе це нікуди не зникає під час нагрівання. В деяких випадках пастеризація може навіть збільшити корисні властивості соку. Наші соки – ціла скарбниця вітамінів», – каже підприємець.

І додає, що справа пішла через те, що створилася команда прогресивних людей, яка дбає про все до деталей – від пакування до реклами продукту в соцмережах.

«Сік ми розливаємо у скляні пляшки, bag in box, super pouch. А також у вакуумні упаковки, що складаються з щільного багатошарового комбінованого матеріалу, виробленого шляхом ламінування. Пакети виготовляються з високоякісного поліетилену, що не впливає на запах і смак соку. Зберігаємо продукцію у холодильних камерах, постачаємо у садочки та школи і крафтові крамниці. Вже відкрили дегустаційну залу для наших людей та туристів», – розповідає Тодосійчук.

Зазначається, що підприємство «Пансік» вже внесено до екскурсійного маршруту «Чернівці-Хотин».

Читайте також: В Україні розробляють новий бренд для ефективного виходу малих та середніх підприємств на міжнародний ринок.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: