АГРОРЕГІОНИ

Миколаївська компанія експортуватиме овочі до Євросоюзу

03.04.2024 12:20
2

Компанія «СП «ПАЕК» (Південна аграрно-експортна компанія) з Миколаївської області планує експортувати плодоовочеву продукцію під власною торговою маркою «Смакота» в європейські країни. Про це повідомляє techhorticultute, пише agronews.ua.

Днями представники компанії Ася Пітюренко та Гаіна Третьяк з робочим візитом перебували в Республіці Кіпр, де з партнерами були досягнуті домовленості щодо експорту овочевої продукції в європейські країни. 

Зазначається, що у 2023 році компанія «ПАЕК» розпочала новий для себе напрямок – переробку овочевої продукції.

“Ми зареєстрували власну ТМ «Смакота» під брендом якої і буде в подальшому відбуватись реалізація плодоовочевої продукції як в Україні, так і за її межами”, – зазначають у компанії.

У «ПАЕК», що раніше спеціалізувалася на вирощуванні зернових та технічних культур, впродовж останніх двох років значно посилили напрямок овочівництва. У 2023 році там побудували сучасний комплекс для вирощування розсади та тепличних овочів, зокрема редиски, огірків, томатів. Цьогоріч під перший та другий обороти компанія відвела близько 2000 гектарів землі для вирощування овочів у відкритому ґрунті.

“Ще в минулому році обсяги вирощеної продукції потребували додаткових потужностей для зберігання овочів під холодом та в холодильниках. І цього року це стало можливим. Тому ми плануємо поступово забезпечити зберігання плодоовочевої продукції загальним обсягом до 10 000 тонн”, – йдеться у повідомленні.



Перегляди: 153
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: