НОВИНИ

Мікрокредити стануть майже споживчими з точки зору закону

07.02.2020 07:32
online-shopping

Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкт №1109 про поширення дії закону про споживче кредитування на кредитні договори, що укладаються на строк до одного місяця, а також на позики, розмір яких не перевищує однієї мінімальної заробітної плати (4723 грн). Пише thepage.ua.

Законопроєкт встановлює максимальну суму стягнення – подвійний розмір взятого кредиту, незалежно від домовленості сторін.

На мікрокредити не поширюватиметься існуюча черговість погашення вимог за договором про споживчий кредит. «Для кредитів, загальний розмір позики за якими не перевищує однієї мінімальної заробітної плати, виконання такої черговості призведе до фактичної неможливості отримання кредитором передбачених договором штрафних санкцій. Це в свою чергу призведе до втрати зацікавленості у продовженні діяльності з надання кредитів», – наголошується в пояснювальній записці.

Проєкт закону передбачає поліпшення якості оцінки реальної кредитоспроможності позичальників з метою попередження створення боргових кіл.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: