Ініціатори Меморандуму вважають, що в часи катастрофічного падіння купівельної спроможності у вітчизняного споживача, учасники ринку не мають керуватись автономною та ситуативною мотивацією. Повідомляє прес-служба Асоціації «М’ясної Галузі», пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Як повідомив виконавчий директор Асоціації «М’ясної Галузі» Микола Бабенко, завдяки підписанню Меморандуму стане можливим не допустити цінові коливання при збуті живих свиней на переробні підприємства більші за 2 грн/кг на тиждень.
Передбачається, що ця мета досягатиметься через взаємодію підписантів шляхом:
• регулярного обміну інформацією;
• спільного проведення професійних заходів за участі представників державних органів;
• вироблення спільних рекомендацій для захисту та розвитку м’ясної галузі та галузі свинарства.
Така організація співпраці та координація дій з ціноутворення на ринку м’яса та м’ясних продуктів дозволить:
• сформувати стабільний і прогнозований ринок, позбавлений стресових ситуацій, що виникають через надлишок або нестачу пропозиції;
• об’єднати виробників і переробників в єдиний ефективний ланцюг;
• сформувати конкурентоздатний рівень роздрібних цін у довгостроковому періоді;
• забезпечити українського споживача поживними та доступними продовольчими продуктами.

Асоціація «М’ясної Галузі» пропонує підписати цей Меморандум Асоціації «Свинарі України» та незалежними підприємствами з вирощування свиней.
Долучитися до дії Меморандуму можна за формою. Висловити свої пропозиції до Меморандуму можна листом на адресу: [email protected]
Читайте також: Консолідація м’ясної галузі в умовах кризи дозволить вирішити низку проблем.