НОВИНИ

Mastercard відрізав низку фінустанов Росії від своєї платіжної мережі

01.03.2022 19:00
mastercard

Унаслідок санкцій, накладених на російські банки, Mastercard відрізав кілька фінансових установ Росії від своєї платіжної мережі. Про це йдеться у заяві компанії, передає Укрінформ із посиланням на Reuters, пише agronews.ua.

“Mastercard дотримуватиметься зобов’язань щодо накладених на Росію санкцій”, – ідеться в заяві компанії.

Спостерігачі назвали 28 лютого по-справжньому “чорним понеділком” для російської фінансової системи. Через введені проти РФ заходи курс рубля впав до історичного мінімуму – долар та євро у понеділок коштували понад сто рублів. Центральний банк Росії вирішив не відкривати у понеділок торги на Московській біржі.

Євросоюз та США ввели санкції, які заморозили частину резервів Центробанку. У понеділок до санкцій ЄС вирішила долучитися Швейцарія. У заяві уряду уточнюється, що йдеться про пакети санкцій, затверджені 23-го та 25 лютого.

За оцінкою аналітиків, украй неприємними наслідками, особливо для пересічних росіян, обернеться відключення низки банків від SWIFT: люди відчують дефіцит товарів.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого розпочав війну з Україною. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Читайте також: Як збільшити прибуток в агрономії на 30%.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: