ВАЖЛИВО

Лещенко провів зустрів з головою податкової щодо проблем ліцінзування пального для фермерів

04.03.2021 17:24
20201217142555-4455

Роман Лещенко провів зустріч з Головою Державної податкової служби Олексієм Любченко щодо проблем ліцінзування пального для фермерів. Про це він повідомив в своєму телеграм каналі, пише agronews.ua.

“Ключова тема – вирішення проблеми неадекватно високих штрафів для аграріїв за несвоєчасне оформлення ліцензій на зберігання пального та помилки, які допускають аграрії при отриманні ліцензій. Домовилися про максимально оперативну розробку законопроекту і реалізацію першочергових кроків, спрямованих на правове вирішення питання”,- написав він.

Основні узгоджені позиції:

???? Радикальне зниження розміру штрафу за перше порушення, з подальшим його збільшенням у разі повторення.

???? Встановлення пропорційності розміру штрафу обсягами палива, що використовується. На малого фермера з об’ємом зберігання 20 кубічних метрів не має накладатися штраф того ж розміру, що і на нафтобазу з об’ємом зберігання 3000 кубічних метрів.

У ході зустрічі домовлено вирішити нагальні питання щодо:

✅ штрафів за змішування пального;

✅ заправки чужої техніки для обробки власної землі;

✅ заправки своїх підприємств з однієї ємності;

✅ вимог щодо дотримання Інструкції про порядок приймання, транспортування, зберігання, відпуску та обліку нафти и нафтопродуктів на підприємствах і організаціях України на рівні індивідуальних податкових консультацій, листів територіальних управлінням ДПС і консультування аграріїв.

“За потреби – внести необхідні зміни в законодавство. Дякую Олексію Любченку за конструктивний підхід і готовність йти на зустріч у вирішенні проблемних питань аграріїв. Спільними зусиллями ми доб’ємося успіху. Незабаром поділюся деталями напрацьованих рішень. Далі буде…”,- резюмував Лещенко.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: