ВАЖЛИВО

Комплексні перевірки бізнесу на 2020 рік: оприлюднено список компаній

26.10.2019 13:02
picture2_fond-socstraha-i-_351248_p0

Державна регуляторна служба повідомила про появу проєкту плану здійснення комплексних перевірок на 2020 рік. За ним наступного року планують провести 32 381 перевірку. Проте у разі виявлення помилкових даних, до 15 листопада є можливість відмовитися від такої, пише Дебет-кредит.

ДРСУ повідомила, що Пілотним модулем планування заходів державного нагляду (контролю) та збору інформації для запуску інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) сформовано проект плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік

Переглянути його можна на Інспекційному порталі та завантажити Комплексний план (у форматі.xlsx).

За проектом плану наступного року буде проведено 32 381 перевірку підприємств та підприємців (це на 2154 більше, ніж було у плані на 2019 рік).

Окрім комплексного плану, в жовтні цього року 28 контролюючих органів оприлюднили проекти планів перевірок на 2020 рік.

Найбільше перевірокпроведуть:

-Державна служба України з надзвичайних ситуацій (44 245 перевірок);

-Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (22 434 перевірки);

-Державна служба України з питань праці (16 637 перевірок);

-Державна екологічна інспекція України (11 328 перевірок);

-Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (6 180 перевірок);

-Державна архітектурно-будівельна інспекція України (3 712 перевірок);

-Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (3 512 перевірок);

-Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії (1702 перевірки);

-Пенсійний фонд України (1150 перевірок);

-Державна служба України з безпеки на транспорті (860 перевірок).


Органи державного нагляду (контролю) щороку визначають перелік суб’єктів господарювання, які підлягають плановим заходам державного нагляду (контролю) у плановому періоді, та не пізніше 15 жовтня року, що передує плановому, забезпечують внесення відомостей про таких суб’єктів господарювання до інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) для автоматичного виявлення нею суб’єктів господарювання, які підлягають комплексним плановим заходам державного нагляду (контролю).

Госпсуб’єкти мають право відмовитися від проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю).

Для цього слід звернутись з письмовою заявою до Державної регуляторної служби України. Але зробити це потрібно до затвердження плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік, яке відбудеться 15.11.2019 р. У такому разі перевірка суб’єкта господарювання буде проводитись згідно з річними планами органів державного нагляду (контролю).

Звертаємо увагу: технічна реалізація відмови суб’єкта господарювання від проведення комплексної превірки можлива виключно до затвердження плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю), оскільки чинне законодавство не передбачає можливості внесення змін до затвердженого плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) з причини відмови від проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю).

Якщо у проєкті плану виявлено помилки щодо: назви суб’єкта господарювання, коду ЄДРПОУ, адреси, ступеню ризику, тривалості перевірки тощо. З вимогами щодо виправлення таких помилок слід звертатись до органів державного нагляду (контролю).

А що з планом перевірок ДПСУ на 2020 рік?

Поки що податківці його не оприлюднили (навіть проєкт). Щодо податкових перевірок, то план-графік їх проведення на 2020 рік має бути оприлюднений до 25 грудня року, що передує року, в якому проводитимуться такі документальні планові перевірки. Тож, наразі чекаємо.

План-графік документальних планових перевірок на 2019 рік дивіться тут або на Інспекційному порталі.

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: