АГРО-БЛОГ

Компактор SWIFTER від BEDNAR допомагає оптимізували робочі процес

01.03.2024 11:45
Bednar Swifter SE 10000

Досвідом роботи з передпосівними компакторами SWIFTER від BEDNAR поділилися аграрії з різних регіонів України. Сьогодні про свій досвід в агроблозі розповів Андрій Капуста, головний інженер СПОП «Нива».

Компактором SWIFTER від BEDNAR ми користуємося вже протягом трьох років. Обрали його за рекомендаціями фахівців компанії «Агроресурс», у якої ми його купували, а також за відгуками колег.

Важливим критерієм у виборі агрегата були обсяги використання дизельного пального і результат роботи за один прохід. Тож із цим агрегатом ми оптимізували робочі процеси. У нас основний обробіток – це оранка.

І якраз SWIFTER за один прохід після оранки якісно вирівнює поле, подрібнює грудки, робить оптимальну структуру ґрунту, завдяки чому ми отримуємо дружні сходи. А це – запорука гарного врожаю.

«З компактором SWIFTER оптимізували робочі процеси» Андрій Капуста, головний інженер СПОП «Нива» (Полтавська обл.)

Ми маємо максимальну комплектацію агрегата, тож можемо робити ним передпосівну підготовку під усі вирощувані культури – і ярі, й озимі. Від вирощуваної культури залежить глибина обробітку – від 3 до 10 см. І що важливо – глибину компактор тримає на всій площі.

Ґрунти в нас відносно однорідні, але працювати на перезволоженому ґрунті не бажано, бо робочі органи можуть забиватися. Працює SWIFTER у нас із трактором John Deere потужністю 330 к.с., робоча швидкість – 8-12 км/год, ширина захвату – 10 м, тож це досить продуктивний агрегат. Утім, продуктивність залежить від конфігурації поля, вологості ґрунту тощо.

Наприклад, за більшої вологості ґрунту він повільніше йде. Якщо поле відносно рівне, можемо зробити 80 га за робочий день, якщо більше розворотів, то 45-50 га. За три роки ми ним обробили близько 3 тис. га і помітили, що лап до заміни вистачає десь на 1-1,5 тис. га. Міняємо їх самі, адже це нескладно. В цілому агрегат простий в експлуатації.



Перегляди: 87
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: