НОВИНИ

Херсонці організували виробництво в’ялених томатів

06.02.2019 08:57

Херсонські помідори славляться на всю країну. А тепер вони ще й в’ялені. Андрій Бигленко, Андрій Держипільський та Дмитро Моцак 4 роки тому заснували в Херсоні перше в Україні підприємство, яке виготовляє в’ялені томати з торговою маркою “Українські в’ялені томати”, передає Delo.UA.

Дмитро Моцак розповів про цей бізнес. Його бізнес-партнери вперше в’ялені томати спробували в Італії.

4 роки тому в Україні їх ніхто не виробляв. Бигленко і Держипільський вклали у справу перші $10 тис. На них купили свої перші напівпромислові сушарки.

«У нас є власні потужності, на яких ми робимо дегідрування продукту. Наш цех знаходиться в селищі Чорнобаївка в агломерації Херсона. На 30% ми самі робимо продукцію, а 70% продукції нам в’ялять на замовлення, адже у нас поки що немає таких великих потужностей.

Коли ми укладали договори з “Сільпо” та “Ашан”, то вони робили аналіз продукції в своїх лабораторіях. Але в планах у нас все-таки експорт, тому треба отримати сертифікат на стандарти ЕСО та ISO.

Зараз ми крафтовый виробник – все виробництво продукції, по суті, є ручним. Але по мірі того, як ми будемо рости, ми б хотіли перейти на автоматизоване виробництво. У нас 2 варіанти того, як ми продаємо томати. Перший – через торговельні мережі. Наприклад, “Ашан” і “Сільпо”, менше лавки. Другий – це HoReCa, тобто готелі, ресторани і кафе.

Зараз ведемо переговори з одним рітейлом з півдня України, і незабаром підпишемо договір і з ними. Найближчим часом підпишемо договори з низкою ресторанів, у тому числі преміум класу. Ми перший український виробник, який постачає в’ялені томати у великих масштабах.

Зараз 80% наших покупців – це переважно Київ. У Херсоні ми в невеликих магазинчиках. Зараз ми починаємо працювати з Одесою», – розповів Дмитро Моцак.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: