ВАЖЛИВО

Чиновники незаконно переоформили земельні ділянки вартістю 76 млн грн

16.01.2020 12:02
003 (5)

Cлідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Мелітополі, ведуть досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем працівниками Головного управління Держгеокадастру в Херсонській області та Новотроїцької районної держадміністрації. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За попередньою інформацією, посадовці, скориставшись підробленими державними актами на земельні ділянки зразка 2001-2002 років, зробили державну реєстрацію прав власності на землі сільськогосподарського призначення загальною площею понад 5 тисяч гектарів на підставних осіб.

Попередня оцінка вартості вказаних земель – близько 76 млн грн. У разі доведення вини чиновникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відбулися санкціоновані обшуки у приміщеннях райдержадміністрації, районного відділу Держгеокадастру та 7 сільських радах, а також за місцем проживання осіб, причетних до злочину.

Під час обшуків вилучено оригінали технічної документації щодо здійснення реєстрації земельних ділянок, які виступали предметом злочину.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: