ВАЖЛИВО

В Україні представили нову безпілотну роботизовану платформу Скорпіон АГРО

05.08.2021 15:25
221035742_341346080925532_9063023300460211913_n

Компанія «ІНФОКОМ ЛТД»  займається виробництвом безпілотних роботизованих платформ подвійного призначення (військового та сільськогосподарського). Це пов’язано з тим, що техніка, яка створюється для військових цілей, довгий час простоює, а безпілотні комплекси для АПК можуть бути постійно залучені в роботі, пише agronews.ua.

Безпілотна роботизована платформа «Скорпіон АГРО» практично ідентична платформі, яка використовується для військових цілей. Замість турелі, до роботизованої платформи підключається плуг або інше сільськогосподарське обладнання. Управляє платформою оператор дистанційно за допомогою комп’ютера, планшета або смартфона.

«Скорпіон АГРО» оснащений інтелектуальною системою, яка здійснює необхідні маневри, виконуючи завдання з мінімальними похибками, визначає межі поля. Завдяки лідару, камерам та сенсорам безпілотна платформа розпізнає стаціонарні і рушійні перешкоди, об’їжджає їх і сповіщає оператора.

За словами виробника, головними перевагами використання роботизованого комплексу є:

???? Безпілотна платформа «Скорпіон АГРО» не використовує бензин й не забруднює навколишнє середовище, заряджаючись від електрики або від сонячної енергії.

???? «Скорпіон АГРО» має дистанційне керування.

???? Безпілотна роботизована платформа може рухатися автономно по заданому маршруту.

???? Техніка має подвійне призначення.

???? Використання роботизованих комплексів зменшує витрати на обслуговування застарілої аграрної техніки.

???? Комбінуючи роботу платформи з літаючим дроном можна здійснювати моніторинг обробленої землі, тим самим коректуючи дії платформи.

✅ Також компанія «ІНФОКОМ ЛТД» надає послуги, щодо обладнання платформою інших сільськогосподарських агрегатів. У майбутньому в компанії «ІНФОКОМ ЛТД» планують створення роботизованої платформи, яка крім здійснення функцій, пов’язаних з обробкою землі, буде знищувати бур’яни за допомогою лазера і з застосуванням нейронних мереж і машинного зору.

“У майбутньому можна зробити так звані «SMART-бригади» на базі аграрних роботизованих платформ, які будуть найматися фермерами для виконання тих чи інших задач. Ця техніка може працювати цілодобово, витрачаючи час тільки на підзарядку. Природно, ми плануємо застосовувати швидкі зарядні станції, такі ж як ми виробляємо для зарядки електромобілів”, – Едуард Троценко, генеральний директор компанії «ІНФОКОМ ЛТД».


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: