НОВИНИ

Господарство на Сумщині вже 15 років вирощує органічні овочі

04.11.2019 17:21
b08bf7f51fa239d14d58da31dcec6dcf_M

Власник першого органічного господарства на Сумщині розкрив секрети успішного овочевого бізнесу. В Україні вдосталь біопрепаратів, здатних забезпечити вирощування овочів без використанні агрохімікатів. У цьому переконаний власник господарства «Світовоч» – першого органічного підприємства в Сумській області, яке працює з 1999 року, пише Агробізнес Сьогодні.

«В Україні створено власну базу біотехнологій, зараз на ринку достатньо вітчизняних біопрепаратів. Хочу підкреслити, що їхня ефективність не менша, ніж засобів агрохімії», – розповідає Андрій Марченко.

Фермер всіває культури в змішаних посівах, адже монокультура провокує появу хвороб і шкідників рослин, а також спричиняє низькі врожаї. У теплицях працівники господарства розводять земляних жаб для знищення шкідників.

У ґрунт вносять багато органіки та корисних бактерій, працюють над змішуванням посадок рослин та ущільнюють їх. За словами власника овочевого господарства, земельну площу потрібно використовувати максимально інтенсивно. Наприклад, зелень фермер вирощує на тій самій ділянці, де згодом будуть огірки та помідори. Такий підхід, каже, дає змогу налагодити цілорічний овочевий конвеєр і гарантує високу врожайність культур, а також гарні смакові якості та привабливий товарний вигляд наших овочів.

Врожаєм фермер Марченко задоволений – з квадратного метра теплиці збирають до 45 кілограмів огірків та до 35 кілограмів помідорів. Продукцію реалізовують в основному через інтернет-магазини. Крім того, мають торгову точку в Шостці, на місцевому ринку продають надлишки овочів. Придбати органічну продукцію можна й замовивши адресну доставку.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: