НОВИНИ

Група «Агротрейд» посіяла майже 30 тис га озимих культур

09.11.2021 11:21
Agrotrade

Група АГРОТРЕЙД завершила посівну озимих. Пшеницю почали сіяти в першій половині вересня в Чернігівській та Харківській областях, а закінчили роботи в полях Сумської області. Про це повідомляє пресслужба компанії, пише agronews.ua.

Цього року Група АГРОТРЕЙД збільшила площу посівів під озимою пшеницею до 19,3 тисячі гектарів, що майже на 4 тисячі гектарів більше, ніж минулого року. «Озима пшениця з року в рік дає стабільні результати, ми вміємо з нею працювати і отримуємо гарні врожаї. Для нас це високомаржинальна культура. До того ж це хороший попередник і збільшення площі посіву дозволить нам скоротити навантаження під час посівної навесні», — пояснює таке рішення директор агропромислового департаменту Групи АГРОТРЕЙД Олександр Овсяник. 

Цьогорічні умови для сівби були відмінні: ґрунт вологий, а температури сприятливі. Стандартно перед посівом озимих співробітники компанії виконали глибоке дискування і лущення. Традиційно восени виконується інсектицидний захист.

Загалом цього року Група АГРОТРЕЙД посіяла озимі культури майже на 30 тисячах гектарів в Харківській, Чернігівській, Сумській та Полтавській областях, де компанія обробляє землю. Окрім пшениці, 6,7 тисячі гектар відведено під озимий ріпак, 930 гектар — під ячмінь, а під жито — 500 гектар. 

Вперше компанія посіяла органічну озиму спельту, придбавши насіння у австрійських та вітчизняних виробників. Під нову культуру виділили майже 300 гектарів у Харківській області.

Група АГРОТРЕЙД — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований в 1998 році. Засновник і генеральний директор Всеволод Кожемяко. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. 

Нагадаємо, група АГРОТРЕЙД планує збільшити площу посівів під озимою пшеницею.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: