АГРОФОТО

Фермери виростили унікальні яблука з тризубцем (фото)

13.08.2021 10:32
OSkX6xSVfs1H7UXsUYsarLZj44Od7yHx3G3Dj10x

Українські фермери знатно постаралися, щоб зробити своїм землякам приємність. На честь великого прийдешнього свята, наші улюблені фермери виростили яблука з українкою символікою. Про це повідомляє “Винница.инфо”, пише agronews.ua.

У яблуневих садах, що за 20 кілометрів від Вінниці, місцеві підприємці виростили яблука з національним символом України – Тризубом. Як розповіли господарі саду, подібне зображення на фруктах у них спеціально замовляли. Вперше, адже раніше були здебільшого «смайлики», надписи: «I love you» та логотипи фірм.

«Цього року Україна святкує 30-річницю Незалежності. Тому, що у нас замовили Тризуб, мало здивувало», – розповіла  Надія Гладько, підприємниця.

Як вона зауважила, нанесенням зображень на вирощені яблука, у їх родинному саду займаються п’ять останніх років. Для того, щоб отримати на плодах ілюстрацію, поки вони ростуть на деревах, на них наносять спеціальні наклейки. Потім чекають, поки фрукти достигнуть.

«Найбільше популярні яблука із «смайликами». Ходити садом, у якому з обох боків сотні яблук тобі «посміхаються» – справжній позитив. Настрій моментально підійматися, хто б до нас не прийшов. І люди посміхаються у відповідь деревам. За цим цікаво спостерігати», – каже пані Надія.

Зазвичай, яблука із зображеннями замовляють великі торговельній мережі як Вінниччини, так і сусідніх областей.

«Смайли» актуальні завжди. До Дня закоханих, то актуальні з надписами: «I love you» та з сердечками. Окремі фірми бажають свої логотипи. Бувають замовлення з іменами людей. А от, від кого надійшло замовлення з Тризубом, я наразі, повідомити не маю права. Це комерційна таємниця», – інтригує вона.

Наразі у родинному саду зібрали перший врожай ранніх яблук. З 17 серпня, напередодні Яблуневого Спасу готуються збирати пізні сорти.

Там вирощують як звичні для українців сорти, так й ті, які нині популярні закордоном.

Нагадаємо, що тарифи на вантажні перевезення «Укрзалізниці» підвищено.



Перегляди: 15
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: