НОВИНИ

ФАО пояснила, чому зросли світові ціни на олію

13.01.2020 10:30
Palm oil seeds

Внаслідок стійкого попиту, особливо з боку біодизельного сектора, і прогнозованого зниження пропозиції міжнародні ціни на пальмове масло ростуть вже п’ятий місяць поспіль, йдеться у звіті ФАО.

Середнє значення Індексу цін на рослинні олії ФАО в грудні склало 164,7 пункту, що на 14,1 пункту (або 9,4 відсотка) вище рівня листопада і є найвищим показником за останні двадцять п’ять місяців.

Основною причиною такого різкого стрибка значення Індексу стало зміцнення цін на пальмову олію на тлі зростання котирувань соєвого, соняшникової та ріпакової олій. Внаслідок стійкого попиту, особливо з боку біодизельного сектора, і прогнозованого зниження пропозиції міжнародні ціни на пальмове масло ростуть вже п’ятий місяць поспіль.

Крім збільшення цін на пальмову олію, було зафіксовано зростання котирувань соєвого, соняшникової та ріпакової олій, що також пов’язано зі зниженням обсягів виробництва в основних країнах-виробниках, стійким глобальним імпортним попитом, а також побоюваннями у зв’язку зі скороченням пропозиції в світі.

Незважаючи на настільки стрімке зростання в порівнянні з листопадовим рівнем, за підсумками 2019 року в цілому середнє значення Індексу цін на рослинні олії ФАО склало 135,2 пункту, що на 8,9 пункту нижче, ніж у 2018 році, і досягло свого мінімального середнього значення з 2006 року.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: