НОВИНИ

Фахівці розповіли, чим підживити троянди навесні

10.04.2024 19:25
5

Навесні, коли починається період вегетації, троянди потребують поживних речовин для нарощування та розвиток пагонів й квітконосів. Для цього садівники вносять комплексне добриво з азотом. Завдяки цьому рослина починає нарощувати зелену масу. Про це повідомляє Книга порад, пише agronews.ua.

Щоб поживні речовини краще засвоювалося, регулярно розпушуйте та зволожуйте ґрунт під кущами. Дотримуйтесь правил внесення підживлення, бо надмірна кількість добрив тільки шкодить рослинам.

Перша підгодівля проводиться одразу після обрізки, коли ґрунт вже прогрівся. Це стимулює розвиток нових пагонів та листя. Застосовуйте добрива з високим вмістом азоту. Це може бути аміачна селітра в розрахунку 20 грамів на 10 літрів води, нітрофоска — 30 грамів на 10 літрів, сульфат амонію — 25 грамів на 10 літрів та пташиний послід 100 грамів на 1 кущ.

Не потрібно вносити надто багато добрив, інакше корені зазнають опіків. Перед підживленням полийте рослини.

Друга підгодівля проводиться через 14-21 день після першої. Застосовуйте калійно-фосфорні добрива. Вони допомагають прискорити процес формування бутонів та цвітіння. Обирайте суперфосфат в розрахунку 40 грамів на 10 літрів води, сульфат калію — 20 грамів на 10 літрів або попелу — 100 грамів на 1 кущ.

Не потрібно поспішати з внесенням калійно-фосфорних добрив, інакше ріст пагонів уповільниться. Під час внесення підживлення під корінь, обов’язково, проводиться мульчування ґрунту. Не можна використовувати свіжий гній, інакше корені зазнають опіків. Підживлення не проводиться в спекотну або посушливу погоду. Після підгодівлі троянди потребують рясного поливу. Не забувайте оглядати троянди та при необхідності проводити позакореневу підгодівлю.

Завдяки правильному підживленню троянди будуть здоровими та дадуть багато квітів.



Перегляди: 21
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: