НОВИНИ

Електронну акцизну марку запровадять до 1 травня, – Гончарук

12.02.2020 14:45
76

1 травня 2020 року в Україні буде запроваджено електронну акцизну марку. Подібний сервіс допоможе уряду ліквідувати «сірий» ринок акцизних товарів. Про це повідомив голова Кабміну Олексій Гончарук на брифінгу за підсумками засідання уряду, повідомляє Agronews.

«Ми ухвалили рішення, які дозволять впровадити в найближчі місяці електронну акцизну марку. В нас, ви знаєте, є підакцизні товари, які окремо оподатковуються. Там є величезний сірий ринок. Є окремі компанії, окремі люди, організовані групи, які працюють не за правилами, обманюють державу і громадян. Щоб встановити чіткі і спільні для всіх правила, ми створюємо електронну систему акцизних марок», – сказав він.

Гончарук додав, що електронна акцизна марка допоможе всім «чітко знати, скільки виробляється, скільки споживається, і які податки платяться», – зазначив він.

Електронна акцизна марка працюватиме через штрих-код і QR-код. «Це означає, що відповідна продукція буде належним чином маркована. Отже, можна буде її ідентифікувати», – наголосив Олексій Гончарку.

Глава уряду пообіцяв, що сервіс почне працювати навесні, але не пізніше 1 травня 2020 року.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет анонсував запуск проекту, в рамках якого спробують зробити ринки сигарет і алкоголю «білими», для цього оновлено акцизну марку.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: