НОВИНИ

Виробникам українського м’яса птиці зняли обмеження для експорту до Сінгапуру

02.07.2020 15:04
Screenshot_412-8356-1024x630

Сінгапур визнав сертифікати «Халяль» двох українських центрів сертифікації, що відкриває українським виробникам м’яса птиці нові можливості експорту в цю країну. Про це йдеться в повідомленні Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. Про це повідомляє LIGA.net, пише agronews.ua.

Зазначається, що Ісламська релігійна рада Сінгапуру (MUIS) погодила українські халяльні центри – ТОВ Центр Сертифікації «Халяль» і Центр Сертифікації Halal Global Ukraine для експорту халяльного м’яса птиці і продуктів до Сінгапуру.

Можливість експортувати халяльну продукцію мають українські підприємства з виробництва м’яса птиці і продуктів з нього, які були попередньо схвалені компетентним органом Сінгапуру.

Як повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, визнання Сінгапуром сертифікатів «Халяль» двох українських центрів сертифікації відкриває українським виробникам м’яса птиці нові можливості експорту в цю країну.

Глава МЗС пояснив, що в грудні 2018 року Держпродпотребслужба вже отримала необхідні дозволи від Сінгапуру. Це дозволило сертифікованим українським компаніям за прискореною процедурою отримувати сертифікат від державного Агентства продовольства Сінгапуру.

У той же час відсутність сертифіката Халяль обмежувало потенціал експорту, враховуючи структуру попиту в цій країні.

Тепер для експорту халяльного м’яса птиці в Сінгапур необхідно мати сертифікат на експорт від Держпродпотребслужби і сертифікат Халяль одного з українських центрів, дійсний протягом двох років з можливістю продовження.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: