НОВИНИ

Експерти назвали спеції, які слід вживати для покращення пам’яті та роботи мозку

20.05.2024 19:27
1

Кулінарний експерт Метт Вебстер назвав спеції для покращення пам’яті та роботи мозку. Їх всього чотири. Про це повідомляє НСН, пише agronews.ua.

Імбир. Імбир багатий на вітаміни та мінералами, містить ефірну олію, крохмаль та інші корисні речовини. Виявляється, що він не тільки покращує роботу травної системи, а й дуже гарно впливає на роботу мозку.

Він зупиняє окислювальні процеси в організмі, а також зменшує ризики розвитку Альцгеймера.

Куркума. У куркуми десятки корисних властивостей – в невеликих кількостях вживати її можна всім. Куркума покращує роботу мозку й допомагає людям зберігати памʼять.

Куркума не тільки чудово підходить до мʼяса, також вона може стати вдалим доповненням до чаю або смузі.

Кориця. Ця солоденька та пряна спеція багата на антиоксиданти. Завдяки ним кориця здатна знизити ризику розвитку хвороб Паркінсона та Альцгеймера.

Вона покращує памʼять та допомагає нейронам боротися зі стресом. До того ж кориця призупиняє старіння.

Чорний перець. Ця, здавалося б, звичайна та одна з найбільш популярних спецій, містить дуже багато антиоксидантів. Чорний перець рятує мозок від пошкодження клітин, а також покращує когнітивні функції.

Пряна спеція допомагає не втрачати памʼять. Окрім цього, чорний перець досить бюджетний, а тому його можуть додавати до страв майже усі.



Перегляди: 62
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: