НОВИНИ

Експерти назвали продукти, які містять мало цукру

18.05.2024 17:20
3

Деякі продукти, такі як ягоди і фрукти, багаті на різноманітні поживні речовини, вітаміни, мінерали і антиоксиданти. Важливим показником є і вміст цукру в них. Про це повідомляє НСН, пише agronews.ua.

Фрукти містять природний цукор. Але вони все одно є більш корисним варіантом для тих, хто стежить за споживанням цього елементу, аніж солодощі.

Свіжі фрукти і ягоди з низьким глікемічним індексом можуть допомогти контролювати рівень цукру в крові, забезпечуючи організм необхідними поживними речовинами, такими як клітковина, вітаміни та антиоксиданти.

А от сухофрукти містять більшу кількість цукру.

Грейпфрут. Цей цитрусовий фрукт з багатьма поживними властивостями є популярним продуктом для сніданку. Хоча грейпфрут містить відносно мало цукру, він є чудовим джерелом вітаміну С.

Половина грейпфрута середнього розміру містить 8,5 г цукру і 43% добової норми вітаміну С. Грейпфрут також має низький глікемічний індекс – така їжа перетравлюється довше і тому викликає менший і повільніший підйом рівня цукру в крові.

Ківі. Ківі також мають низький рівень глікемічного індексу і є хорошим джерелом клітковини і вітаміну С. Один плід ківі містить 7 г цукру і забезпечує 62% добової норми вітаміну С і 2,3 г клітковини. При цьому він містить лише 48 калорій.

Авокадо. Авокадо дуже поживний фрукт, разом з тим він містить мало цукру. Один цілий авокадо містить менше пів грама цукру.

Цей фрукт також містить 9 г клітковини. А оскільки він багатий на мононенасичені жири, авокадо також може допомогти знизити рівень холестерину та покращити здоров’я серця.

Нещодавнє дослідження показало, що споживання авокадо може покращити контроль рівня цукру в крові, впливаючи на кардіометаболічні фактори ризику, а також на загальну якість дієти у дорослих з інсулінорезистентністю (коли організму важко виводити глюкозу з крові).

Апельсин. Цей цитрус буде корисним при дотриманні дієти з низьким вмістом цукру. Один апельсин містить трохи менше ніж 13 грамів цукру. До того ж з одного фрукта ви отримаєте 3 грами клітковини і 70% добової норми вітаміну С, який необхідний для імунітету і здоров’я шкіри.

Крім того, апельсини мають високий вміст рідини, що допоможе вам залишатися зволоженими.

Ягоди загалом містять менше цукру, ніж більшість фруктів. Зокрема в 1 склянці необроблених термічно ягід, залежно від їх виду, міститься стільки цукру:

  • Малина: 5 г.
  • Полуниця: 7 г.
  • Ожина: 7 г.

Лохина містить найбільше цукру – 15 грамів цукру на 1 чашку ягід. Але лохина має й інші позитивні властивості та переваги. Наприклад, регулярне вживання помірної кількості ягід пов’язують з меншим ризиком розвитку діабету 2 типу.

Ягоди також багаті на клітковину, поліфеноли та вітаміни. Крім того, вони мають низький глікемічний індекс та покращують рівень гемоглобіну.



Перегляди: 60
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: