АГРОВІДЕО

Ефективна вентиляція зернових складів допомагає врятувати свої гроші та запобігти псуванню врожаю 

09.01.2024 15:05
photo_2024-01-09_14-25-48

У період обмеженого експорту зерна та закритих портів, особливе значення для агровиробників та всієї економіки України має будівництво зерносховищ та складів.  Про це в публікації для аgronews.ua розповіли представники групи компаній ТОВ «Каркас Груп».

Будівництво елеваторів – це не єдиний з можливих варіантів. Чимало українських фермерів сьогодні зупиняють свій вибір на більш економному і не менш ефективному приміщенні для зберігання – будівництві зернових складів з автоматизованим завантаженням і розподіленням продукції та інноваційною системою вентиляції всього приміщення та насипу зсередини.

Вентиляційні системи компанії «Каркас груп» – нове слово у зберіганні. Завдяки їм, вдається вирішувати одразу декілька проблем всіх без винятку аграрних складських приміщень:

– зайвої вологості, яка утворює на холодній покрівлі конденсат, який, у свою чергу, капає на зерно і псує верхній шар насипу.

– критичне збільшення температури продукції і її самозаймання. 

– утворення зернового пилу, витяжні вентилятори створюють постійну примусову циркуляцію повітря у складі та звільняють персонал від використання респіраторів.

Саме такий проєкт вентиляції складу компанія «Каркас груп» нещодавно реалізувала для одного з підприємств у Сумській області. Загальний обсяг завантаження ріпаку в новому сховищі складає 16 000 тон.

Ця культура особливо примхлива до умов зберігання і має здатність швидко проростати.

«Ми реалізували комплексну проточну вентиляцію. Вона включає автоматизовані витяжні вентилятори та вентиляційні вікна вздовж всього складу з постійним природним притоком свіжого повітря. Це дозволяє усувати зерновий пил під час завантаження зерном та конденсат на покрівлі, особливо у холодну пору року, – розповів Микита Садовий, генеральний директор групи компаній ТОВ «Каркас Груп».


Для зерносховищ великого обсягу зберігання та аграріїв, які не часто перекидають продукцію, вкрай важливо спланувати ефективну вентиляцію складу, щоб виключити проростання зерна, появу цвілі, підтримувати оптимальний рівень вологості у приміщенні та контролювати температуру всередині насипу.

Відповіді на будь-яке запитання щодо будівництва складів з автоматичною вентиляцією можна отримати на сайті групи компаній ТОВ «Каркас Груп».

Або за телефонами:

+380972260000

+380970001397



Перегляди: 207
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: