НОВИНИ

На Волині створили 250 км сучасних протипожежних мінералізованих бар’єрів у лісах

14.08.2020 07:02
4-1

З початку 2020 року державним підприємством «Шацьке учбово-досвідне лісове господарство» створено 100 км мінералізованих смуг та здійснено догляд за 151 км уже існуючих. Про це повідомляє пресслужба lisvolyn.gov, пише agronews.ua.

Одним із ефективних методів боротьби з вогняною стихією є мінералізовані смуги – протипожежний бар’єр, штучно створений шляхом видалення ґрунтообробними механізмами наземних горючих матеріалів.

Мінералізовані смуги робляться механізованим способом: проводиться оранка ґрунту на певну ширину трактором із навісним інвентарем – плугом ПКЛ-70, а догляд за мінералізованими смугами може ще проводитися лісовим культиватором КЛБ-1,7.

Мінеральний шар ґрунту оголюється, а дерен, трава, хвоя, листя та інші матеріали, що здатні горіти, в процесі цього присипаються землею. Під час загорання така зорана смуга перешкоджає поширенню низової пожежі на інші ділянки лісового масиву.

Як правило, мінсмуги облаштовуються через певну відстань у всіх лісових масивах, а особливо важливою є їх наявність в хвойних молодняках, вздовж автомобільних шляхів, на межі лісу та сільгоспугідь, навколо зон і місць відпочинку населення, на межі розміщених у лісі або поряд із лісом ділянках з будинками, будівлями, лісовими складами.

Нагадаємо, в Україні з 2021 року починають діяти нові вимоги до вмісту забруднювачів у харчових продуктах.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: