НОВИНИ

ДПЗКУ оштрафували 4 млн грн за екологічні викиди

04.01.2022 14:07
139165-1_large-28535

Спеціалізована екологічна прокуратура Офісу Генерального прокурора у Верховному Суді домоглася стягнення з ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» майже 4 млн грн збитків, за екологічні збитки державі. Про це повідомляє сайт Офісу Генерального прокурора, пише agronews.ua.

Стягнення відбулося через завдання збитків державі наслідок викиду ДПЗКУ забруднюючих речовин в атмосферне повітря із 69 стаціонарних джерел.

Прокурори довели, що товариство протягом 9 місяців без спеціального дозволу здійснювало експлуатацію стаціонарних джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Натомість, відповідно до вимог законодавства викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватися після отримання дозволу, виданого суб’єкту господарювання.

Не полишаючи спроб уникнути відповідальності за свої незаконні дії, товариство оскаржило рішення про задоволення позову прокурора до суду касаційної інстанції. Водночас Верховний Суд погодився з доводами  прокурора та залишив касаційну скаргу відповідача без задоволення», — сказано у повідомленні на сайті Офісу Генпрокурора.

Читайте також: В Україні з’явиться нова аграрна виставка AGRO KHARKIV.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: