НОВИНИ

До 85% всіх зернових у світі заражено мікотоксинами

02.02.2019 10:24

На сьогодні ідентифіковано більше ніж 100 тис. хімічних формул мікотоксинів, які вважаються особливо небезпечними. Про це пише прес-служба Асоціація виробників молока.

Мікотоксини отримали свою назву від грецького слова Mycos, що в перекладі значить гриб, оскільки їх продуцентами є саме плісняві гриби.

Мікотоксини є надзвичайно поширеними та належать до особливо небезпечних речовин. До 85% всіх зернових у світі вражено мікотоксинами. Попри низьку концентрацію та молекулярну масу, вони є дуже токсичними й мають білкову природу, що викликає ряд складнощів в процесі їх виявлення. Крім того, мікротоксини здатні підсилювати дію один одного і накопичуватись в організмі.

“До питання боротьби з мікотоксинами необхідно підходити комплексно, оскільки їх не можливо побороти тільки одним з методів. Величезна кількість замаскованих токсинів змусила розробити методику аналізу «Спектрум 380», яка дозволяє проводити аналіз одночасно на більш ніж 400 речовин”, – зазначає Павло Поступаленко, технічний фахівець ТОВ «Біомін Україна».

 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: