НОВИНИ

Діяльність рибпатруля: охорона довкілля чи перешкода для фермерів

09.02.2021 06:00
ikra2452452

Юрій Яременко організував вирощування осетрових під Києвом на спеціальній фермі. Але спокійно працювати не дають державні перевіряльники. Про це повідомляє підприємець 4 каналу, пише agronews.ua.

У селі Трипілля на Київщині функціонує невелике фермерське господарство з вирощування осетрових, що експортує чорну ікру до Європи, США та, навіть, Австралії.

Чекати потомства чи ікри від осетрових необхідно 7 років. А саме вирощування такої риби дуже клопітка справа: щогодинний режим харчування, правильно підібраний раціон, достатньо дороге та довге утримання однієї рибини для отримання необхідного продукту.

Юрій Яременко започаткував власне підприємство 9 років назад, але за право працювати в Україні необхідно боротися. Нещодавно підприємця оповістили про майбутню перевірку щодо підрахування збитків, які ферма начебто завдає аквакультурі. Сам Яременко пов’язує це зі зміною керівництва Київського рибноохоронного патруля та відпрцюванням чиїхось замовлень.

Володимир Мухин, керівник рибпатруля, досить здивований такою реакцією підприємця, тому що вважає свій запит до Інституту при Національній академії наук стандартною перевіркою провадження фермерської діяльності.

Нагадаємо, що Міндовкілля встановило ліміти на вилов біоресурсів у 2021 році.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: