Найдоступнішим м’ясом в Україні залишається курятина. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.
У січні 2019 року вартість 1 кг тушки курки в середньому становила 58,66 грн. Найдорожче курятину продавали у Донецькій та Чернівецькій областях – 62,6 грн та 62 грн за кілограм продукту. Найдешевше – на Дніпропетровщині – 54,3 грн за кг.
Значно дорожче обходилася українцям свинина – 116,3 грн за кг продукту. Найвищі ціни на свинину зафіксовані у Закарпатській області – 125,3 грн за кг, найнижчі – на Тернопільщині – 103,2 грн за кг.
Яловичина завершила січень у статусі найдорожчого м’яса. Вартість 1 кг продукту в середньому становила 129 грн. Найдорожче продавали яловичину у Києві – 145,1 грн за кг продукту, найдешевше – у Чернігівські області – 116 грн за кг.