НОВИНИ

Держпродспоживслужба гальмує будівництво прикордонних інспекційних пунктів

27.01.2022 17:29
photo_2020-06-26_13-32-32-800x530-1

Це важливо для усіх українських підприємців, які імпортують продукцію з Європейського Союзу. Якщо ми не добудуємо прикордонні інспекційні пункти (ПІП) – імпорт зупиниться з 5 липня, а згодом і експорт. Таку думку висловив народний депутат Дмитро Соломчук, пише agronews.ua.

Ще у грудні 2019 року Світовий банк надав Україні кошти у розмірі 200 млн євро на будівництво ПІП. Нині ці кошти заморожені, а наша країна за «простій» сплачує чималі відсотки. На думку нардепа, причиною цього є недбальство з боку Держпродспоживслужби. Аналогічні пункти Польща та Молдова збудували за півтора року та ввели в експлуатацію.

Що відбувається в Україні? Працівники Держпродспоживслужби пробують просунути законопроект, яким відкладається будівництво до 2025 року. Чому? Щоб скинути з себе відповідальність, адже після прийняття відповідальними за стан справ буде парламент. Останніх 5-7 місяців Держпродспоживслужба нічого не робить у цьому напрямку, чим завдає чималих збитків державі й ставить під удар українських виробників.

“Ми не допустимо такої нахабної безвідповідальності, а за халатність і розтрату коштів громадян потрібно буде відповідати”, – заявив Дмитро Соломчук.

26 січня на засіданні Комітету доповідала голова Держпродспоживслужби.

“З її звіту я зробив для себе єдиний висновок – цей орган нічого не робить у відповідному напрямку і не готовий завершити такий важливий для українців проект”, – відзначив Соломчук.

Народний депутат зробив припущення, що, можливо, Держпродспоживслужбі вигідно проводити перевірку у старих радянських вагончиках і «штампувати» документи, а не працювати в сучасних прозорих центрах.

Читайте також: Оприлюднено цікаві лоти з оренди земельних ділянок у Prozorro.Продажі.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: