ВАЖЛИВО

Державні землі із Земельного банку орендуватимуть на майданчику Української універсальної біржі

01.06.2024 11:00
image0

Фонд державного майна України уже презентував проект «Земельний банк», який забезпечить ефективне використання державних сільськогосподарських земель і в той же час підтримає агровиробників у складний нинішній ситуації. Він відкриє ринок оренди державних земель – прозорий та доступний для підприємців із усіх регіонів, повідомляє agronews.ua.

Передбачають, що Земельний банк на початку консолідує до 300 тис. га інвестиційно привабливих ділянок, які й можна буде передавати в оренду агровиробникам на онлайн аукціонах Прозорро.Продажі.

Традиційно, для участі в цих аукціонах, як і для решти земельних торгів, потенційні орендарі повинні будуть зареєструватися на електронному майданчику. Зручно та швидко це зробити на маркетпейсі Української універсальної біржі. Адже тут учасники отримують не лише професійні консультації під час підготовки до аукціонів, а й повний супровід у роботі. Майданчик УУБ постійно зберігає лідерські позиції із залучення та підготовки учасників до земельних торгів. А це свідчить про досвід та професійність менеджерів.

Перші аукціони із оренди державних угідь із Земельного банку оголосять уже наприкінці червня – на початку липня, прогнозують у ФДМУ. За попередніми даними доступними для оренди буде більше 100 тис. га у різних областях України. Це будуть вільні від забудови та інвестиційно привабливі ділянки, внесені до Державного земельного кадастру та з відсутніми арештами у державних реєстрах.

Стартова вартість оренди становитиме 12% від нормативно-грошової оцінки землі. Ділянки здаватимуть в оренду на 14 років для однорічних насаджень та на 25 років для багаторічних.

Із усіх питань щодо земельних аукціонів консультують менеджери майданчика УУБ. А для тих, хто підшукує собі ділянку уже нині, пропонуємо скористатися Земельним ботом у Телеграмі. Просто підпишіться на нього та задайте параметри пошуку ділянки. Щодня бот самостійно монторитиме нові оголошення у системі онлайн аукціонів. І як тільки з’являтимуться ділянки із заданими параметрами, бот сам надсилатиме вам ці оголошення.



Перегляди: 43
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: