НОВИНИ

Організатори земельних торгів отримали понад 3 млрд грн від аукціонів

22.03.2024 11:07
an_post_21_03_24

Ринок землі на онлайн аукціонах запрацював близько 2,5 роки тому. За цей час організатори торгів, а це переважно органи місцевого самоврядування, отримали понад 3 млрд грн. Зокрема, успішними стали 10,5 тис. аукціонів.

Із них понад 82% – 8,8 тис. торгів – були із оренди державних та комунальних ділянок.

За їхніми результатами державний та бюджети громад отримають майже 1,2 млрд грн. І найголовніше, що таку суму коштів вони отримуватимуть щороку протягом терміну здачі землі. А це в середньому від 5 до 10 років. При цьому організатори торгів абсолютно безкоштовно реєструються та працюють у системі онлайн аукціонів Прозорро.Продажі. Потрібно лише зареєструватися на офіційному майданчику, наприклад, Української універсальної біржі.

Аналогічно як і організатори, учасники земельних торгів для участі в аукціонах реєструються на майданчику, знаходять цікаві ділянки та подають свої пропозиції на торги. Наприклад, через майданчик Української універсальної біржі нині працює більше 120 організаторів, які оголосили близько 2500 аукціонів.

Ще більше потенційних інвесторів та орендарів – майже 1700 учасників подалися на 3,5 тис. аукціонів. І більшість із них успішно стали власниками чи орендарями цікавих для їхнього бізнесу ділянок. Адже на майданчику УУБ вони не лише завжди мали якісну технічну підтримку у роботі, а й кваліфіковані консультації професійних менеджерів під час підготовки до торгів, а за потреби і повний супровід до переможного підписання угоди купівлі чи оренди.

Нині у системі Прозорро.Продажі майже 1,5 тисячі оголошень із оренди та продажу ділянок у різних куточках країни. Знайти необхідну землю та подати пропозицію на торги можна на майданчику УУБ. А моніторити усі нові оголошення із ділянками зручно у Телеграмі з допомогою Земельного бота. Потрібно лише підписатися та обрати параметри ділянки. І Земельний бот сам відстежуватиме нові оголошення та надсилатиме вам лише із обраними параметрами.



Перегляди: 77
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: